Aanmelden bij Sifra

RIVM folders

Zwanger! Je bent zwanger en dat is iets heel bijzonders. Waarschijnlijk heb je vragen over de zwangerschap en controles. Welk onderzoek kun je verwachten bij je bezoek aan de verloskundige of gynaecoloog? Zijn er nog andere onderzoeken? Hoe zit het met voeding, medicijngebruik, sport en werk? In deze folder lees je over al deze onderwerpen. De meeste vrouwen krijgen tijdens de zwangerschap te maken met klachten die bij de zwangerschap horen. Ook daarover lees je meer in deze folder.

De folder is ook beschikbaar in het Engels.

 

folderzwanger

Prenatale screening op down-, edwards- en patausyndroom

Wij vragen u bij het eerste bezoek of u meer wilt weten over de screening op down-, edwards- en patausyndroom. Wilt u meer weten?
Dan krijgt u daar een uitgebreid gesprek over. Dit heet een counselingsgesprek.

U krijgt in het gesprek veel informatie. We raden u aan om voor het gesprek te kijken op www.onderzoekvanmijnongeborenkind.nl. Op deze website kunt u een film zien met uitleg over de screening. Ook vindt u er informatie en kunt u de keuzehulp Bewust kiezen invullen. Als u iets niet begrijpt, kunt u daar tijdens het gesprek vragen over stellen.

(Engels – English) / (Turks – Turkçe) / (Arabisch – Arabic) / (Chinees – Chinese) / (Papiamento – Papiamentu) / (Duits – Deutsch) / (Spaans – Español) / (Frans – Français)  /(Portugees – Português) / (Pools – Polski)

20 wekenecho

Met de 20 wekenecho wordt gekeken naar de aanwezigheid van een open rug of een open schedel. Ook kijkt de echoscopist naar de ontwikkeling van de organen van het kind. Dit onderzoek maakt deel uit van prenatale screening. U kunt de informatie in de brochure lezen.
Informatie over de 20 wekenecho
Ook beschikbaar in (Engels – English) /(Turks – Turkçe) / (Arabisch – Arabic) / (Chinees – Chinese) / (Papiamento – Papiamentu) /  (Duits – Deutsch) / (Spaans – Español) / (Frans – Français) / (Portugees – Português) / (Pools – Polski)

folder20wekenecho

  • Sifra Verloskundigen Ede e.o.
  • Eikenlaan 13-6
  • 6711 MA Ede