Aanmelden bij Sifra

Voeding voor de baby

Wij willen u goede informatie geven over borst- en kunstvoeding, zodat u in staat bent om een bewuste keus te maken over welke voeding u wilt gaan geven aan uw kind. Uiteraard bent u vrij in de keuze die u gaat maken tussen het geven van borst- of kunstvoeding.

Borstvoeding is de beste voeding voor een pasgeboren baby. Het bevordert een gezonde groei en ontwikkeling en beschermt tegen infecties en ziekten. Daarnaast helpt borstvoeding de band tussen de moeder en kind te versterken. Borstvoeding heeft bovendien voordelen voor de moeder, zoals bijvoorbeeld een sneller herstel van de baarmoeder en een kleinere kans op borst-en eierstokkanker.

Baby’s profiteren optimaal van de gezonde effecten van moedermelk als ze minimaal zes maanden borstvoeding krijgen.

Soms gaat het geven van borstvoeding vanzelf, maar vaak kost het geven van borstvoeding wat oefening in de kraamweek. Het is belangrijk om de productie goed op gang te krijgen en het aanleggen op de juiste manier te leren. Hierbij wordt u ondersteund door de kraamverzorgster en door ons als verloskundigen. Ook is er altijd nog een lactatiekundige die u kunt raadplegen.

Het is belangrijk om van tevoren goed voor te bereiden. U bent van harte welkom op de informatieavonden die wij aanbieden.

Voor meer informatie over borstvoeding:
www.lalecheleague.nl
www.borstvoeding.com
www.borstvoedingnatuurlijk.nl

U kunt natuurlijk ook voor kunstvoeding kiezen. Er zijn soms ook situaties waarin ouders geen andere keus hebben dan voor de kunstvoeding te kiezen. Bijvoorbeeld in geval van bepaald medicijngebruik.

Soms ziet de moeder erg op tegen het geven van borstvoeding. Kunstvoeding is dan een goed alternatief. Het is belangrijk om een keuze te maken waar u zich het beste bij voelt. Kijk op www.voedingscentrum.nl voor meer informatie over kunstvoeding.

 

  • Sifra Verloskundigen Ede e.o.
  • Eikenlaan 13-6
  • 6711 MA Ede