Aanmelden bij Sifra

De praktijk

Kwaliteit

Vanzelfsprekend zijn alle verloskundigen van Sifra verloskundigen Ede e.o. gediplomeerd verloskundigen en geregistreerd in het BIG-register. Ook staan wij allen geregistreerd in het kwaliteitsregister voor verloskundigen. Om onze kennis en vaardigheden up to date te houden bezoeken wij regelmatig symposia, congressen en doen wij aan vaardigheidsonderwijs. Regelmatig is er ook overleg en contact met diverse disciplines waar we mee samenwerken. Bijv. gynaecologen, huisartsen fysiotherapie, kraamzorg, consultatiebureaus en lactatiekundigen.

Echoscopie

Verschillende collegae zijn opgeleid tot echoscopist en verrichten in onze praktijk termijnecho’s, groeiecho’s , liggingsecho’s en placentalokalisaties. Ook een controle echo na een miskraam is mogelijk. Daarnaast is Heleen Som de Cerff gecertificeerd voor het verrichten van 20-weken echo’s. Zij werkt ook in FARA, het verloskundig en prenataal centrum in Ede, waar deze gespecialiseerde echo’s gemaakt worden. Onze praktijk is mede-eigenaar van FARA.

Kinderwensspreekuur

Al voor uw zwangerschap kunt u terecht op het kinderwensspreekuur bij de verloskundigen van praktijk Sifra. Tijdens het kinderwensspreekuur geven wij u persoonlijk advies over gezond zwanger worden en zijn. Wij bespreken hoe u de kans vergroot op het krijgen van een gezonde baby. U krijgt bijvoorbeeld uitleg over het slikken van foliumzuur, gevarieerd en gezond eten, medicijngebruik, risicofactoren in de familie en de schadelijke gevolgen van het gebruik van drank en sigaretten. Maar ook uw vragen, wensen, angsten en/of twijfels staan tijdens het kinderwensspreekuur centraal. Alineke Klont is onze gecertificeerde verloskundige voor het kinderwensspreekuur.

Het RIVM heeft de folder ‘Kinderen krijgen, een goede start begint al vóór de zwangerschap’. Hierin staat hoe je zo gezond mogelijk zwanger kunt worden.

Ook op de site zwangerwijzer.nl vind u  extra informatie.

Zwanger worden? Slik eerst foliumzuur

Begin met het slikken van foliumzuur vanaf het moment dat je zwanger wilt worden. Extra foliumzuur (vitamine B11) verkleint de kans dat je baby geboren wordt met een ernstige aandoening, zoals neurale buisdefecten (een open ruggetje), en een schizis (hazenlip).

 Uitwendige versie

Josien van den Berg en Annemarie Scherphof zijn opgeleid tot versiekundige en kunnen dus een (poging tot) uitwendige versie verrichten indien uw baby rond 36 weken in een stuitligging ligt. Kijk hier voor een filmpje of  voor de informatiefolder over de versie. De folder is ook beschikbaar in:  Arabic /Deutsch /English /Francais /Guanhua / Portugues /Espanol/ Turkce

Je baby voelen bewegen

Het voelen van je baby geeft je een vertrouwd gevoel en is belangrijk. Vanaf 16-20 weken zwangerschap kun je je baby meestal voelen bewegen. De bewegingen zijn in het begin nog zwak, maar worden sterker naarmate de baby groeit. ‘Leven voelen’ wordt dit ook wel genoemd. Waarom is leven voelen belangrijk? Je baby krijgt voeding en zuurstof via de placenta (moederkoek). Als de werking van de placenta minder wordt, kan de conditie van je kind achteruit gaan. Het zal minder gaan bewegen. Het is belangrijk dat je de bewegingen van je baby voelt zoals jij dat gewend bent. Als je merkt dat je baby rustiger wordt of anders beweegt dan normaal, neem dan contact op met je verloskundige of gynaecoloog. In deze folder krijg je informatie over de normale bewegingen van je baby in de zwangerschap en wat je moet doen als je baby minder of anders beweegt.

Borstvoeding / lactatiekundige

In 2008 hebben we het borstvoedingscertificaat behaald. Ook in de zwangerschap zal er al specifieke aandacht zijn voor de (voorgenomen) borstvoedingsperiode. Wij hebben een nauwe samenwerking met een lactatiekundige.

Zwangerschapsmail

U kunt zich aanmelden voor zwangerschapsmail.

Door uw gegevens in te vullen en vervolgens via plaatsnaam en het menu daaronder onze praktijk te selecteren kunt u zich inschrijven.

www.zwangerschapsmail.nl

 

  • Sifra Verloskundigen Ede e.o.
  • Eikenlaan 13-6
  • 6711 MA Ede